+31(0)541 - 760 488

Testmethode

Testset voor het bepalen van de oppervlakte energie

Hoe goed is een onderdeel ontvet? Met deze wetenschap is het mogelijk om een reproduceerbaar ontvettingsproces te definiëren en de optimale procesparameters vast te leggen. Dit is een belangrijk gegeven indien de onderdelen een nabehandeling krijgen, b.v. bij coating en lakapplicaties, of componenten die in zuurstof of gassystemen worden opgenomen, ter controle van een ontvettingsproces, het optimaliseren van de standtijd van een ontvettingsbad etc. Maar ook voordat verlijming plaatsvindt biedt dit een goede controle mogelijkheid.

Het betreft een zeer effectieve en doeltreffende testmethode. Direct wordt de mate van ontvetting gevisualiseerd en in een waarde tot uitdrukking gebracht. Deze waarde wordt uitgedrukt in mN/m (voorheen Dynes/cm).

Bij de toepassing in een metaalontvetting applicatie wordt een waarde onder de 35 mN/m als onvoldoende beschouwd. Pas bij een waarde van boven de 40 mN/m is er sprake van een goede ontvetting.

Ontvang het juiste advies

Voordelen

  • Eenvoudig in gebruik
  • Reproduceerbare meetresultaten
  • Snelle meetmethode met een hoge nauwkeurigheid
  • Goede afleesbaarheid ook op een ruwe of donkere ondergrond

Is ultrasoon reinigen voor u de juiste oplossing?

Aanhef *

Stel vrijblijvend uw vraag

VARICLEAN benelux bv is de specialist in ultrasoon reinigen voor industriële en professionele toepassingen. Op basis van uw reinigingsvraagstuk geven we u graag het juiste advies en een passende oplossing.

+31(0)541 - 760 488 maak een afspraak

Ultrasoon reinigingsoplossingen
+31(0)541 - 760 488 contact