VARICLEAN benelux bv / DE STAR 23G, 1601 MH ENKHUIZEN
TEL +31(0)228 325707 FAX +31(0)228 325945 E-MAIL INFO@VARICLEAN.NL

Ultrasoon zeven

'NO TUNE' zeeftechniek

Variclean levert een innovatief "No Tune" ultrasoon principe voor een ultrasoon zeefsysteem voor het zeven van vaste stoffen. Deze nieuwe ultrasoon techniek biedt enorme voordelen bij het zeven, doseren en transporteren van vaste (bulk)stoffen.

Deze technische ontwikkeling vraagt geen afstemming (tuning) van mechanische componenten op de frequentie van de ultrasoon generator. Dit resulteert in een grote mate van flexibiliteit voor de gebruiker en aanzienlijk lagere kosten bij herstelling van het zeefdek. De ultrasoon componenten kunnen aan iedere reeds in gebruik zijnde zeef worden aangesloten. Voor nieuwe zeefontwerpen is er een vrij eenvoudige koppeling nodig voor de overbrenging van de ultrasoon energie. Door het zeefdek continue te reinigen tijdens het proces resulteert dit in een beduidend hoger volumedebiet.

Het ultrasoon zeefsysteem bestaat uit een digitale ultrasoon generator, convertor en een resonator. De convertor transformeert een elektrische trilling die ligt tussen de 33 en 37 kHz naar een mechanische trilling. Deze ultrasoon energie wordt zeer gelijkmatig verdeelt over het totale zeefoppervlak. Hiermee behoren hotspots tot het verleden en wordt beschadiging aan het zeefgaas voorkomen.

Toepassingen voor deze zeeftechniek zijn er ondermeer te vinden in de verf-, coating-, chemische-, voedings- en farmaceutische industrie. Enige voorbeelden zijn het zeven van kleurpigmenten, poedercoatings, toner, suiker, meel en specerijen. Maar ook poeders voor metallurgische of keramische processen.

Wij zullen u graag verder adviseren bij uw toepassingsmogelijkheden van dit innovatieve ultrasoon zeefsysteem.

ULTRASOON REINIGENLEES VERDER

Grote voordelen ultrasoon zeven

  • Geen afstemming (tuning) benodigd
  • De zeven kunnen naar eigen ontwerp vervaardigd worden (met gratis advies)
  • Geen ongewenste warmteontwikkeling
  • Weinig mechanische stress bij tuimel- en vibrerende zeefsystemen
  • Het systeem is zo geavanceerd dat zelfs bij een beschadigd zeefraam er gewoon kan worden doorgewerkt totdat er een nieuwe voorhanden is
  • De inzet van een kwadrant in het zeefraam zorgt voor een maximale energie overdracht naar het zeefoppervlak
  • Meerdere zeven kunnen gelijktijdig door één ultrasoon generator worden aangestuurd

Demonstratie ultrasoon zeven


Ultrasoon zeven in beeld