+31(0)541 - 760 488

Megasonic reinigen

Ultrasoon reinigen met MEGASONIC sweeping® generatoren

Megasonic staat voor technologie om deeltjes van zeer gevoelige microstructuren te verwijderen die in het micro en/of nano bereik liggen. De MEGASONIC sweeping® generatoren zijn uitgerust met een sweep functie om een homogene verdeling van de Megasonic energie in het bad te verkrijgen waardoor de contacttijden zo kort mogelijk blijven. Hot spots worden hierdoor vermeden zodat er geen beschadigingen optreden op kritische delen en er is een aanzienlijke reductie van schaduwwerkingen.

Typische toepassingen zijn er te vinden in de LIGA technologie, bij de productie van semi-conductor wafers, solar cellen, opto-electronica, LCD’s, substraten en MEMS (Micro Electro Mechanical Systems).

De beschikbare frequenties liggen op 470 kHz en 1 MHz. Afhankelijk van de gekozen frequentie zijn er modulaire generatoren leverbaar met een vermogen vanaf 200W en oplopend tot een 2 kW uitvoering. De Megasonic elementen kunnen worden bevestigd onder een bad van Quartzglas, Teflon of een hoogwaardig afgewerkt RVS bad met ronde hoeken en elektrolytisch gepolijst.

Ontvang het juiste advies

Megasonic met sweep

Een sweep met een bepaalde snelheid zorgt ervoor dat elke PZT valt af te stemmen op zijn optimale natuurlijke resonantiefrequentie. De geproduceerde Megasonic energie wordt homogeen verdeeld in het gehele bad. De reiniging wordt geoptimaliseerd waardoor het proces sneller verloopt en daardoor een grotere capaciteit heeft. De reinigingstijd kan worden verkort waardoor een eventuele nadelige invloed op gevoelige onderdelen of op de producteigenschappen worden vermeden.

Megasonic zonder sweep

Zonder sweep en een PZT met een frequentie die het dichtst bij de Megasonic generator frequentie ligt, zal een staande golf veroorzaken en er zal een fontein effect ontstaan. Het vermogen dat door de snelle toename ontstaat veroorzaakt hot-spots die gevoelige delen kan beschadigen. De elektrische energie wordt niet gelijkmatig verdeeld over de aanwezige PZT-elementen zodat voor elke staande golf een andere PZT onvoldoende stroom krijgt en het proces dermate wordt verstoort dat dit geen reproduceerbare resultaten oplevert.

Ontvang het juiste advies

Is ultrasoon reinigen voor u de juiste oplossing?

Aanhef *

Stel vrijblijvend uw vraag

VARICLEAN benelux bv is de specialist in ultrasoon reinigen voor industriële en professionele toepassingen. Op basis van uw reinigingsvraagstuk geven we u graag het juiste advies en een passende oplossing.

+31(0)541 - 760 488 maak een afspraak

Ultrasoon reinigingsoplossingen
+31(0)541 - 760 488 contact