+31(0)541 - 760 488

Wat is ultrasoon reinigen?

Ultrasoon reinigen staat voor het op een effectieve wijze reinigen van zeer uiteenlopende onderdelen en componenten. Het principe is gebaseerd op de voortplanting van geluid in een reinigingsvloeistof welke cavitatie veroorzaakt. Deze cavitatiebelletjes zullen in de compressiefase van de geluidsgolf imploderen en microstromingen veroorzaken in de vloeistof.

Het imploderen van duizenden van deze cavitatiebelletjes en de daarbij gepaard gaande microstromingen in een door hoogfrequent geactiveerde reinigingsvloeistof geeft uiteindelijk het effect dat ultrasoon wordt genoemd. Ultrasoon energie zorgt voor een reiniging tot diep in de poriën, zonder te krassen, te borstelen of schrapen.

Of het nu gaat om het reinigen van onderdelen in de productiefase of bij onderhoud, ultrasoon reinigingstechniek is zeer breed inzetbaar.

Meer over ultrasoon technologie

Is ultrasoon reinigen voor u de juiste oplossing?

Aanhef *

Stel vrijblijvend uw vraag

VARICLEAN benelux bv is de specialist in ultrasoon reinigen voor industriële en professionele toepassingen. Op basis van uw reinigingsvraagstuk geven we u graag het juiste advies en een passende oplossing.

+31(0)541 - 760 488 maak een afspraak

Ultrasoon reinigingsoplossingen
+31(0)541 - 760 488 contact