+31(0)541 - 760 488

Industrieel ultrasoon reinigingssysteem voor warmtewisselaars

Ook voor compressor- en turbine onderdelen

VARICLEAN heeft recent een opdracht uitgeleverd voor een groot industrieel ultrasoon reinigingssysteem voor het reinigen van o.a. warmtewisselaars met een lengte tot 10 meter en een diameter tot 1,5 meter en een totale inhoud tot 33.000 liter. Uiteraard kunnen er met dit ultrasoon reinigingssysteem ook andere zware onderdelen worden gereinigd zoals compressor- en turbine onderdelen. Naast de engineering, productie en levering hebben wij ook de training aan de operators en de start-up assistentie verleend.

Materialen bestendig binnen gehele pH bereik

Om de reinigingsefficiëntie te vergroten worden deze warmtewisselaars geroteerd in het bad met een gewicht tot 30 ton. De materialen welke in contact komen met de reinigingsvloeistof zijn dusdanig gekozen dat deze bestendig zijn binnen het gehele pH bereik. Op deze manier kunnen er verschillende zware organische als anorganische vervuilingen effectief worden verwijderd.

Ontvang het juiste advies

Reinigingssysteem gebouwd in containers

Het reinigingssysteem en de periferie is in containers opgebouwd daar het geheel naar locatie moet kunnen worden getransporteerd en autarkisch functioneren. De opbouw van het systeem bestaat uit drie delen, het ultrasoon reinigingsbad met langszij de service platforms en hydraulische pompen voor de stabilisatie en de rotatie eenheid, een separaat utility centrum met generatorsets voor de elektrische voorziening, indirect verwarmingssysteem, afvalverwerkingssysteem, opslagtanks, pomp/filter systemen en een separate geklimatiseerde controlekamer met alle elektrische verbindingen, ultrasoon generatoren en PLC besturing.

Push-Pull elementen voor hoge intensiteit

Voor de overdracht van de ultrasoon energie is er gebruik gemaakt van Push-Pull elementen vanwege de hoge intensiteit die benodigd is om dit soort onderdelen te reinigen. De elementen zijn flexibel en op zeer inventieve wijze te verplaatsen in het bad indien de applicatie daarom vraagt.

Meer weten over ultrasoon reinigingstechniek?

Ultrasoon reinigingstechniek wordt in vele sectoren van de industrie toegepast. Daarnaast wordt ultrasoon ingezet voor vele onderhouds technische reinigingstoepassingen. Dus eigenlijk overal waar een effectieve en efficiënte reiniging wordt gewenst. VARICLEAN is u graag van dienst bij uw ultrasoon reinigingsvraagstukken. Stel uw vraag via het getoonde reactieformulier of bel direct +31(0)541 - 760 488.

Is ultrasoon reinigen voor u de juiste oplossing?

Aanhef *

Stel vrijblijvend uw vraag

VARICLEAN benelux bv is de specialist in ultrasoon reinigen voor industriële en professionele toepassingen. Op basis van uw reinigingsvraagstuk geven we u graag het juiste advies en een passende oplossing.

+31(0)541 - 760 488 maak een afspraak

Ultrasoon reinigingsoplossingen
+31(0)541 - 760 488 contact