+31(0)541 - 760 488

Ultrasoon reinigen matrijsdelen

Reinigen met ultrasoon dompeltrilelementen

Onlangs heeft VARICLEAN een ultrasoon reinigings- en spoelsysteem uitgeleverd voor het reinigen van matrijsdelen uit de rubber verwerkende industrie. De matrijsdelen hebben een gewicht oplopend tot 2000 kg en blijven in een kraan hangen gedurende het reinigingsproces. De ultrasoon energie wordt vanaf 2 zijden met ultrasoon dompeltrilelementen overgedragen in het proces. De ultrasoon energie kan hierbij worden ingeregeld voor een optimale werking.

Mechanische schade aan matrijsdelen voorkomen

Afhankelijk van grootte en/of gewicht worden de delen in een korf geplaatst en in het bad geplaatst of hangende aan de kraan in het bad gereinigd. Om mechanische beschadigingen te voorkomen en een reproducerende opstelling in het bad te verkrijgen zijn er in het bad geleidingen aangebracht waardoor het plaatsen/hangen in het bad maar op een manier mogelijk is.

Ontvang het juiste advies

Temperatuur en ultrasoon digitaal instelbaar

De temperatuur en ultrasoon tijd kunnen digitaal worden ingesteld en uitgelezen. Een niveaubeveiliging zorgt voor bescherming van ultrasoon- en verwarmingselementen. In de spoelfase wordt agitatie toegepast met een gedoseerde hoeveelheid perslucht die wordt verdeeld in het bad en daarmee residuen en zeepresten afspoelt.

Veilige manier van reinigen

De geluidsisolerende deksels worden pneumatisch gestuurd en middels een 2-hands bediening open/dicht gestuurd zodat een operator niet met de handen bekneld kan raken. Een afzuiging is voorzien voor het afvoeren van de waterdamp zodat deze niet vrij komt in de productieruimte.

Meer weten over ultrasoon reinigingstechniek?

Ultrasoon reinigingstechniek wordt in vele sectoren van de industrie toegepast. Daarnaast wordt ultrasoon ingezet voor vele onderhoudstechnische reinigingstoepassingen. Dus eigenlijk overal waar een effectieve en efficiënte reiniging wordt gewenst. VARICLEAN is u graag van dienst bij uw ultrasoon reinigingsvraagstukken. Stel uw vraag via het getoonde reactieformulier of bel direct: +31(0)541 - 760 488.

Ontvang het juiste advies

Is ultrasoon reinigen voor u de juiste oplossing?

Aanhef *

Stel vrijblijvend uw vraag

VARICLEAN benelux bv is de specialist in ultrasoon reinigen voor industriële en professionele toepassingen. Op basis van uw reinigingsvraagstuk geven we u graag het juiste advies en een passende oplossing.

+31(0)541 - 760 488 maak een afspraak

Ultrasoon reinigingsoplossingen
+31(0)541 - 760 488 contact