+31(0)541 - 760 488

Ultrasoon reinigen van luchtkoelers

In robuuste baden met een flinke inhoud en ultrasoon vermogen

Het reinigen van luchtkoelers, cilinderkoppen, turbo-onderdelen en dergelijke in de industrie en scheepvaart op basis van ultrasoon reinigingstechniek. Deze zwaardere onderdelen dienen in robuuste baden met een flinke inhoud en overeenkomstig ultrasoon vermogen te worden gereinigd.

Redenen om koelers regelmatig te reinigen

Waarom bijvoorbeeld koelers met enige regelmaat dienen te worden gereinigd is over het algemeen wel bekend: bij beunkoelers, bundelkoelers, rookgaskoelers of warmtewisselaars in het algemeen, geeft een vuilafzetting een verminderde warmteoverdracht waardoor de efficiëntie vermindert. Andere redenen om te reinigen zijn bijvoorbeeld hygiëne bij microbiologische aangroei of veiligheid bij organische verontreinigingen in combinatie met een zuurstofrijk proces.

Ontvang het juiste advies

Diverse reinigingsmiddelen mogelijk

Er bestaan voor het ultrasoon reinigen van koelers verschillende reinigingsmiddelen. De keuze van reinigingsvorm hangt af van het type materiaal waarvan ze gemaakt zijn, de vervuiling en wat wordt gekoeld respectievelijk verwarmd. Het reinigen gebeurt in één of meerdere stappen met hoofdzakelijk (licht)alkalische of zure chemische middelen en al of niet een spoelbewerking nadien.

Niet alleen het type koeler maar ook de toepassing bepaalt daarmee welk reinigingsmedium het meest geschikt is. Een regelmatige reiniging van deze onderdelen kan storingen voorkomen en levert tevens een aanzienlijke verbetering van de efficiëntie op.

Ultrasoon reinigingsproces in stappen

Het ultrasoon reinigingsbad wordt continu gefiltreerd en de organische vervuiling wordt gescheiden uit de reinigingsvloeistof, de zwevende delen blijven achter in het filtratiesysteem. Uiteraard kan het systeem worden uitgebreid met een lift en/of transportsysteem met PLC besturing.

Het ultrasoon reinigingsbad is uitgerust met demonteerbare ultrasoon dompeltrilelementen en ingebouwde ultrasoon generatoren met automatische frequentieafstemming en vermogens-regeling.

Het geheel is van degelijke Duitse kwaliteit en wordt stekkerklaar geleverd met volledige bedieningsinstructie. Uiteraard voldoet het systeem aan de richtlijnen voor CE en RoHS.

Ontvang het juiste advies

Is ultrasoon reinigen voor u de juiste oplossing?

Aanhef *

Stel vrijblijvend uw vraag

VARICLEAN benelux bv is de specialist in ultrasoon reinigen voor industriële en professionele toepassingen. Op basis van uw reinigingsvraagstuk geven we u graag het juiste advies en een passende oplossing.

+31(0)541 - 760 488 maak een afspraak

Ultrasoon reinigingsoplossingen
+31(0)541 - 760 488 contact