+31(0)541 - 760 488

Ultrasoon reinigen cilinderkoppen

Effectieve toepassing voor ultrasoon reinigingsbaden

Ultrasoon reinigingsbaden in hoogwaardig RVS voor het reinigen van motoronderdelen zoals cilinderkoppen, zuigers e.d. in motorenrevisie bedrijven. Het verwijderen van olie, vet en koolaanslag is van essentieel belang om een goede revisie te kunnen doorvoeren. Niet alleen de zichtvlakken maar ook de olie en koelkanalen worden grondig gereinigd.

Speciaal ontwikkeld ultrasoon reinigingssysteem voor de reiniging van cilinderkoppen

Het hierboven afgebeelde ultrasoon reinigingssysteem met lift en oscillatiebeweging is speciaal ontwikkeld voor de reiniging van cilinderkoppen van zowel personenauto’s, trucks, bussen en landbouwvoertuigen. De lift is stabiel uitgevoerd met een portaal constructie en forse luchtcilinder.

De afmetingen van het liftplateau, met oscillatie voor het verhogen van de spoelwerking in de kanalen, zijn dusdanig dat ook de grotere cilinderkoppen hier op passen. Het scharnierend deksel is dubbelwandig en geïsoleerd uitgevoerd en wordt middels een persluchtcilinder gestuurd vanaf de schakelkast zodat de operator geen manuele handeling hoeft te verrichten bij het openen en sluiten van het deksel. Dit vanuit een oogpunt van veiligheid, daar de vloeistof in het reinigingsbad een werktemperatuur heeft van ca. 75°C.

Het reinigingsbad is geheel geïsoleerd en uitgerust met demonteerbare ultrasoon dompeltrilelementen, ingebouwde ultrasoon generatoren met automatische frequentieafstemming en vermogensregeling, regelbare verwarming, dag/weekend schakelklok voor de verwarming, ultrasoon tijdsinstelling, overloopkamer met olie skimmer en een pomp/filtersysteem om de zwevende kooldeeltjes eruit te filteren en in het bad een constant vloeistofniveau aan te houden.

Het geheel is van degelijke Duitse kwaliteit en wordt stekkerklaar geleverd met volledige bedieningsinstructie. Uiteraard voldoet het systeem aan de richtlijnen voor CE en RoHS.

Ontvang het juiste advies

Is ultrasoon reinigen voor u de juiste oplossing?

Aanhef *

Stel vrijblijvend uw vraag

VARICLEAN benelux bv is de specialist in ultrasoon reinigen voor industriële en professionele toepassingen. Op basis van uw reinigingsvraagstuk geven we u graag het juiste advies en een passende oplossing.

+31(0)541 - 760 488 maak een afspraak

Ultrasoon reinigingsoplossingen
+31(0)541 - 760 488 contact