+31(0)541 - 760 488

Titaan anode etslijn

Businesscase MAGNETO - VARICLEAN

Milieuvriendelijk etsen is investeren in vernieuwing

SCHIEDAM - “Het was een sprong in het diepe, maar we durfden het aan.” Patric Roodenburg, Project Engineer bij MAGNETO special anodes b.v. begeleidde de overgang binnen het bedrijf van handmatig etsen met oxaalzuur naar een compleet nieuwe etslijn met zoutzuur. Zes weken stond de productie van titaan-anodes stil. Met als resultaat: een goedkoper en milieuvriendelijker systeem. “Je moet niet schrikken van een grote investering als je weet dat het genoeg voordelen biedt”, aldus Roodenburg.

Gloeien in combinatie met predippen en ultrasoon trillen

“Het etsen in zoutzuur is al in gebruik bij andere metaalverwerkende bedrijven, waaronder anodeproducenten. Het gloeien in combinatie met predippen en het ultrasoon trillen zijn wel nieuwe onderdelen. Zeker het inbrengen van deze manier van ultrasoon trillen, kan voordelen bieden voor andere metaalverwerkende bedrijven. De tussenlaag heeft ervoor gezorgd dat het etsen in zoutzuur voor ons mogelijk werd, zonder dat alle producten (handmatig) gestraald moeten worden.

Ultrasoon reinigingstechniek

Ultrasoon reinigingstechniek wordt in vele sectoren van de industrie toegepast. Daarnaast wordt ultrasoon ingezet voor vele onderhoudstechnische reinigingstoepassingen. Dus eigenlijk overal waar een effectieve en efficiënte reiniging wordt gewenst.

Steeds hogere kwaliteits- en milieu- en Arbo eisen vragen om een nauwe samenwerking tussen gebruiker, leverancier en fabrikant. VARICLEAN is u graag van dienst bij uw ultrasoon reinigingsvraagstukken.

Ontvang het juiste advies

Download het volledige artikel

Is ultrasoon reinigen voor u de juiste oplossing?

Aanhef *

Stel vrijblijvend uw vraag

VARICLEAN benelux bv is de specialist in ultrasoon reinigen voor industriële en professionele toepassingen. Op basis van uw reinigingsvraagstuk geven we u graag het juiste advies en een passende oplossing.

+31(0)541 - 760 488 maak een afspraak

Ultrasoon reinigingsoplossingen
+31(0)541 - 760 488 contact