+31(0)541 - 760 488

Ultrasoon reinigen van espressomachine

Businesscase Limarc Services bvba - VARICLEAN

Op zijn tijd een lekker kopje koffie drinken is een waar genot. De Barista tovert alleen het zwarte goud uit zijn espressomachine als deze in topconditie verkeert met daarin de beste espressobonen. Naast de kwaliteit van de koffiebonen zijn de afstellingen in de espressomachine van wezenlijk belang om een goed en lekker resultaat te verkrijgen. De fijnheid van malen, dosering, temperatuur afstelling en doorloopsnelheid zijn essentiële onderdelen van het proces om een lekker kopje te serveren.

Een professionele espressomachine bestaat uit vele onderdelen die ieder op zich en in combinatie optimaal dienen te functioneren. Naast het schoonhouden van elementaire onderdelen door de gebruiker zijn er natuurlijk ook meer ingrijpende werkzaamheden in het hart van de machine die door de service afdeling van de leverancier dienen te worden uitgevoerd.

Handmatig reinigen is een intensieve job

Bij een complete revisie en/of reparatie gaat de espressomachine meestal terug naar het atelier/werkplaats waar de machine geheel uit elkaar wordt gehaald en alle delen worden gereinigd. Koffie resten, aanklevende koffie vetten en kalkafzettingen worden van de diverse onderdelen verwijdert. Dit gebeurt overwegend handmatig wat een intensieve job is.

Goede speciale reiniging belangrijk voor voedsel en drank veiligheid

Deze schoonmaakwerkzaamheden worden ook al jaren bij Limarc Services bvba uitgevoerd wat veel tijd vergt. Zij werden door een collegiaal bedrijf in Nederland gewezen op de mogelijkheid dit in een ultrasoon reinigingsbad te doen. Zij hadden reeds 2 jaar geleden een toestel bij VARICLEAN aangeschaft en waren daar zeer tevreden over. Vrijwel direct heeft Limarc met ons contact opgenomen en na overleg qua uitvoering een toestel aangeschaft. Het feit dat (voedsel en drank) veiligheid een belangrijk aspect vormt dient er wel een speciale reinigingsvloeistof te worden ingezet met als mede eigenschap een zeer goede afspoelbaarheid. De standtijd van de reinigingsvloeistof is vrij lang en mede daarom zijn de geleverde baden standaard elektrolytisch gepolijst waardoor bacteriën aangroei aan de wanden wordt vermeden en het bad goed is schoon te houden. De reinigingsresultaten zijn boven verwachting en zal zijn investering meer dan waar maken.

Ultrasoon reinigingstechniek

Ultrasoon reinigingstechniek wordt in vele sectoren van de industrie toegepast. Daarnaast wordt ultrasoon ingezet voor vele onderhoudstechnische reinigingstoepassingen. Dus eigenlijk overal waar een effectieve en efficiënte reiniging wordt gewenst.

Steeds hogere kwaliteits- en milieu- en Arbo eisen vragen om een nauwe samenwerking tussen gebruiker, leverancier en fabrikant. VARICLEAN is u graag van dienst bij uw ultrasoon reinigingsvraagstukken.

Ontvang het juiste advies

Is ultrasoon reinigen voor u de juiste oplossing?

Aanhef *

Stel vrijblijvend uw vraag

VARICLEAN benelux bv is de specialist in ultrasoon reinigen voor industriële en professionele toepassingen. Op basis van uw reinigingsvraagstuk geven we u graag het juiste advies en een passende oplossing.

+31(0)541 - 760 488 maak een afspraak

Ultrasoon reinigingsoplossingen
+31(0)541 - 760 488 contact