+31(0)541 - 760 488

4-bads ultrasoon reinigingsinstallatie bij Labo

Het milieuvriendelijke, watergedragen reinigingssysteem als alternatief voor de gesloten PER-installatie

Ontvetten van (fijn)mechanische onderdelen

VARICLEAN heeft recent een ultrasoon reinigingssysteem geleverd aan Labo Mechanische Bewerking in Geldrop. Labo is een verspanend bedrijf en kenmerkt zich als typische ketentoeleverancier en produceert mono-delen in kleine en middelgrote series. Het bedrijf is als partner betrokken bij de ontwikkeling van prototypes en het verzorgen van klant specifieke samenstellingen en heeft een zeer brede klantenkring in uiteenlopende (high-tech) industrieën. De materialen welke worden toegepast om (fijn)mechanische onderdelen te vervaardigen lopen zeer uiteen van lichtmetalen, RVS, diverse hoogwaardige legeringen en kunststoffen. Het ontvetten van de onderdelen werd altijd gedaan in een gesloten PER-installatie. Deze installatie was echter aan vervanging toe en de wens was om mede om milieutechnische redenen  over te stappen op een water gedragen reinigingssysteem met daarin ultrasoon ondersteuning. Labo is een modern bedrijf dat sinds jaar en dag investeert in de meest efficiënte machines, onbemande productie en robotisering en daarbij mens en milieu hoog in het vaandel heeft.

De geformuleerde reinigingseis

Tijdens de eerste kennismaking met Mart Stokmans hebben wij een inventarisatie gemaakt met betrekking tot de reinigingseisen, materialen, symmetrie van de onderdelen,  aard van vervuiling, capaciteit etc. en deze informatie vertaald naar een ultrasoon reinigingsinstallatie welke aan deze punten kon voldoen. De geformuleerde reinigingseis was samengevat in de volgende kenmerken; vrij van bewerkingsspanen, bewerkingsvloeistoffen, vingerafdrukken en een vlekvrije droging als eindresultaat. Daarbij mochten de onderdelen niet beschadigen in de reinigingsfase.

Goed gereinigd met een vetvrij en vlekvrij resultaat

De beslissing is dan ook al zeer snel na het indienen van de offerte gevallen om in deze installatie te investeren en de PER-installatie te vervangen. Deze 4-bads ultrasoon reinigingsinstallatie is recent in gebruik gesteld en volledig operationeel. Volgens Mart Stokmans voldoet de installatie alsmede het reinigingsresultaat geheel aan de verwachtingen. De diverse onderdelen komen goed gereinigd, vetvrij en vlekvrij uit de installatie. De meeste onderdelen worden direct hierna verpakt en voor verzending gereed gemaakt. Hiermee is het ook mogelijk om aan een toenemende klanteneis te  voldoen om onderdelen schoon en verpakt aan te leveren.

Ultrasoon reinigingstechniek

Ultrasoon reinigingstechniek wordt in vele sectoren van de industrie toegepast. Daarnaast wordt ultrasoon ingezet voor vele onderhoudstechnische reinigingstoepassingen. Dus eigenlijk overal waar een effectieve en efficiënte reiniging wordt gewenst.

Steeds hogere kwaliteits- en milieu- en Arbo eisen vragen om een nauwe samenwerking tussen gebruiker, leverancier en fabrikant. VARICLEAN is u graag van dienst bij uw ultrasoon reinigingsvraagstukken.

Ontvang het juiste advies

Is ultrasoon reinigen voor u de juiste oplossing?

Aanhef *

Stel vrijblijvend uw vraag

VARICLEAN benelux bv is de specialist in ultrasoon reinigen voor industriële en professionele toepassingen. Op basis van uw reinigingsvraagstuk geven we u graag het juiste advies en een passende oplossing.

+31(0)541 - 760 488 maak een afspraak

Ultrasoon reinigingsoplossingen
+31(0)541 - 760 488 contact